Schrijver, adviseur, coach, trainer
& freelancer in de uitvaartbranche

06 2274 3043
info@jolienvanderkooij.nl


terug

Teksten

Helder, sprankelend en normaal. Dat zijn de typeringen die bij mijn teksten horen. Als tekstschrijver werk ik op zo’n manier dat het lijkt alsof je iemand hoort praten. Zo krijg je in geschreven tekst de sfeer van spreektaal.

Als onderneming in de uitvaartbranche deel je veel tekst met klanten. Als uitvaartondernemer wil je (toekomstig) nabestaanden vertellen hoe je werkt, je wilt ze informeren en wegwijs maken. Als toeleverancier wil je uitvaartondernemingen prikkelen om jouw product of dienstverlening te gebruiken én je wilt ze de juiste informatie geven.

Zo wordt er nogal wat tekst gedeeld via websites, folders, krantenartikelen, blogs, interviews , nieuwsbrieven en op social media. Of bijvoorbeeld via een boekje dat je uitgeeft vanwege een speciale gelegenheid zoals een jubileum.

Ervaring

Ik ken het vakgebied door en door en weet wat er speelt. Mijn ervaring, kennis en visie ontwikkel ik sinds ik in 1999 in de uitvaartwereld startte. Ik weet hoe je goed een product onder de aandacht kan brengen als je toeleverancier bent omdat ik weet hoe het werkt bij uitvaartondernemingen. Ook verplaats ik me makkelijk in dat wat nabestaanden nodig hebben. Ik vind het leuk webteksten te schrijven en neem daarin mee of het seo is (zoekmachine-optimalisatie) terwijl het ook een toegankelijke tekst moet blijven. Ook kan ik jouw onderneming verfrissend beschrijven in een artikel en denk ik mee in hoe je jouw activiteiten onder de aandacht brengt. Regelmatig schrijf ik voor uitgeverij Zorgna en het Brancheblad Uitvaartzorg. Ook ben ik mede-auteur en samensteller van het boek 'Leven met zelfdoding'.

Werkwijze

Als ik voor je schrijf, vertel ik niet míjn verhaal. Het moet passen bij de sfeer van jou en jouw bedrijf. Daarom is het prettig elkaar eerst te leren kennen. We kunnen elkaar aan de telefoon, via skype of in 't echt ontmoeten. Door mijn achtergrond weet ik waar het over gaat en kan ik snel aan de slag met de teksten. Jij maakt de keuze of ik voor je schrijf of dat je zelf schrijft en dat ik jouw teksten kritisch bekijk. Beide manieren werken. Het eindresultaat is altijd zo dat jij je herkent in de tekst, dat het voelt als zelfgeschreven.
Mensen voor wie ik geschreven heb, zeggen dat ze mij als enthousiast, kritisch en creatief ervaren. Ik week ze los van te algemene, soms plechtige teksten en zorg voor teksten met een eigen, persoonlijke sfeer. In de reviews lees je hun verhaal.