Schrijver, adviseur, coach, trainer
& freelancer in de uitvaartbranche

06 2274 3043
info@jolienvanderkooij.nl


terug

Reviews

Ik kan wel vertellen hoe ik werk, maar anderen kunnen dat beter:

"Jolien is kritisch, eerlijk en creatief. Ze schrijft helder en duidelijk. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Zij is in staat om onderwerpen bondig weer te geven. Ik heb genoten van de samenwerking. Jolien heeft de teksten geschreven voor mijn website. Ze heeft ook meerdere artikelen geschreven voor belangrijke evenementen zoals het 20-jarig jubileum. Als het er echt toe doet qua tekst blijf ik Jolien raadplegen."
Marjo Klarenbeek, Uitvaartonderneming Snijders

"Ik kende Jolien al als een bevlogen docent en als ervaren vakvrouw pur sang. Ik wist dat ik haar moest hebben toen ik het plan had een uitvaartcentrum te beginnen. Via mail en in gesprekken heb ik mijn businessplan gedeeld, Jolien stelde steeds de goede vragen. Ze gaf, vanuit haar rijke ervaring en branchekennis, kleur en inhoud aan de achtergrond zodat ik het gehele plaatje beter kon zien. Kritisch en opbouwend. Ik kreeg zicht op de mogelijkheden. Precies wat ik nodig had!
Duidelijk, professioneel en op basis van heldere afspraken is dit traject heel goed verlopen.
Ook ga ik veel creatiever om met de dagindeling en logistiek van een uitvaartdag. Dat biedt enorm veel extra mogelijkheden."
Stef van de Ven, Van de Ven uitvaarten

"Jolien van der Kooij is meerdere keren, tot grote tevredenheid, spreker en dagvoorzitter geweest op een congres van Medilex. Jolien is een prettige en inspirerende dagvoorzitter. Zij heeft persoonlijke aandacht voor de deelnemers en sprekers, bewaakt de tijd goed en creëert een fijne sfeer in de zaal. In haar lezingen stopt ze veel gevoel en maakt ze gebruik van praktijkvoorbeelden. Dit maakt het fijn om naar haar te luisteren. Het is prettig om met Jolien samen te werken omdat zij meedenkt en zich goed voorbereidt."
Annette de Wolf, congresmanager Medilex

"‘Gedachten zijn geen feiten.’ Dit kreeg ik als eerste mee van Jolien. Als zelfstandig uitvaartondernemer liep ik, na 10 jaar, tegen dingen op: Hoe en met wie ga ik verder met mijn bedrijf? Hoe ga ik met dingen om die ik tegenkom tijdens het begeleiden? Wanneer zeg ik nee? Ik kende Jolien van het netwerk uitvaartvernieuwers en vroeg haar mij te coachen. Ik zag tegen de gesprekken op maar ging iedere keer weer opgelucht naar huis. We gebruikten voorbeelden uit de praktijk en analyseerden die. Jolien hield mij een spiegel voor. Hierdoor ging ik op een andere manier naar mijzelf kijken. Ze gaf mij inzichten die verhelderend werken en mij hielpen om de juiste beslissingen te nemen die goed zijn voor mij en mijn bedrijf. Wat erg fijn is aan Jolien dat ze weet wat er leeft in de uitvaartwereld. Jolien, hartelijk dank voor de coaching!"
Marjan van Wiggen, Marjan van Wiggen Uitvaartzorg

"Jolien, een vrouw met een warme en sterke persoonlijkheid. Ze verstaat haar vak en ze beschikt over een groot inlevingsvermogen, wat ze heel goed kan vertalen. Ze gaf mij de juiste feedback om mijn eigen keuzes te maken met de start van mijn eigen bedrijf."
Wanda Roosen, Wanda Roosen Uitvaartzorg

"Jolien leerde ik kennen als docent. Haar motto ‘Wat is hier en nu nodig’ was en is nog steeds voor mij de belangrijkste pijler in mijn werk als uitvaartondernemer. Haar veelzijdigheid, visie, ervaring in het vak, in het leven en omgaan met de dood maakt dat zij als geen ander weet wat er speelt. Jolien haar advies en coaching eens in de zoveel tijd, houden mij scherp in mijn vak, geven zelfinzicht en inspireren mij. Het is een waardevolle investering in mijzelf en mijn onderneming.
Ook heeft ze mijn teksten gecomprimeerd en toegankelijker gemaakt waardoor mijn website duidelijker en professioneler werd. De combinatie van haar gevoel en kennis van taal en haar knowhow inclusief haar empathisch vermogen maakt dat zij dit zo goed kan doen. Door de fijne samenwerking met Jolien is mijn website geworden wat ik voor ogen had."
Carla Basjes, Carla Basjes Uitvaartverzorging

"Vanaf het allereerste moment dat ik Jolien in haar functie als docent bij Docendo heb leren kennen, heb ik veel van haar geleerd. We hebben heel wat uren gesproken over de ontwikkeling en opzet van de opleiding Uitvaartzorg. Jolien heeft veel lesmateriaal ontwikkeld, geschreven en bewerkt voor de opleiding Uitvaartzorg, maar ze steekt ook veel tijd en energie in maatwerktrainingen die ze voor Docendo verzorgt. Zij is in staat op een prettige, heldere wijze haar kennis over te brengen en te delen. De kracht van Jolien is het bewaken van tijd en het leren dingen duidelijk te benoemen. Daarmee heeft ze menig student op weg geholpen naar het succesvol afronden van de opleiding, maar ook in het plezier vinden en houden van het vak uitvaartbegeleider. In de afgelopen jaren heeft Jolien zich door haar persoonlijke omstandigheden nog verder ontwikkeld tot een allround docente en coach. Zij voegt iets wezenlijks toe op diverse momenten, of dat nu klassikaal of individueel is. Jolien is een waardevolle en belangrijke schakel binnen de opleiding Uitvaartzorg van Docendo."
Linda van Santen, coördinator opleidingen Uitvaartzorg, Docendo