Schrijver, adviseur, coach, trainer
& freelancer in de uitvaartbranche

06 2274 3043
info@jolienvanderkooij.nl


terug

Advies

Je hebt al jaren een onderneming in de uitvaartbranche, je wilt een uitvaartonderneming starten of je freelancet.

Al onderweg

Voor een gevestigde ondernemer kan het prikkelend zijn eens in de zoveel tijd de onderneming tegen het licht te houden: Waar sta ik nu en welke ontwikkelingen zijn gewenst? Wil ik groeien en wat brengt die groei met zich mee? Wil ik eens kritisch naar mijn manier van werken kijken. Wil ik het aanbod verdiepen?

Starten

Er komt veel op je af als starter. Om maar wat vragen te noemen: Waar sta ik voor, hoe wil ik werken? Doe ik alles zelf of werk ik samen met anderen? Hoe bepaal ik een juist tarief en wat bereken ik wel/niet door aan klanten? Hoe laat ik klanten weten dat ik besta? Heb ik een pand nodig en hoe pak ik dat dan aan?

Freelancen

Een freelancer heeft zo z'n eigen onderwerpen. Hoe bepaal ik het juiste tarief? Hoe zit het met een modelovereenkomst? Hoe kom ik aan opdrachtgevers? Wat als er conflicten zijn?

Werkwijze

Je kunt met al je vragen bij mij terecht. Als we elkaar nog niet kennen, dan is het fijn elkaar minstens één keer te ontmoeten (dat kan ook via skype), dat maakt het telefonisch en schriftelijk contact daarna makkelijker. Misschien kennen we elkaar al vanuit de uitvaartbranche. Natuurlijk kunnen we elkaar dan ook ontmoeten maar we kunnen ook telefonisch met elkaar inventariseren wat de wensen zijn en welk aanbod van mij daarbij past.
Ik merk dat startende ondernemers vaak korte vragen hebben over allerhande onderwerpen, zoals: 'Help je even met deze tekst voor een rouwkaart?' 'Heb je tips voor het welkom, het is een bijzondere situatie.' 'Wil je met mij het draaiboek doornemen om te kijken of ik aan alles heb gedacht?' Ik kan meestal snel overleggen en met je meekijken.

Ervaring

Mijn jarenlange ervaring in de uitvaartbranche zorgt ervoor dat ik mijn visie verfijn en dat ik mijn vaardigheden en kennis constant laat groeien. Ik wil van alle ontwikkelingen op de hoogte zijn. Ook de vele vragen die ik vanuit adviesvragende ondernemers krijg, werken daaraan mee. En dan zijn er altijd de studenten bij Docendo (Opleiding uitvaartverzorger), waar ik sinds 2005 lesgeef. Het zijn (aspirant) uitvaartbegeleiders uit het hele land, ze verrijken m'n kennis en blikveld.